Elindul a gyártás, de talán utoljára

A vírus okozta gazdasági helyzet minket sem kímél, így bizonytalanná vált a Bimmershifter jövője is. Ezért úgy döntöttünk, hogy megrendelésre fogunk gyártani. Ennek következménye, hogy megszűnik az utánvétes fizetés opció, de a 30 napos pénzvisszafizetési garancia még mindig áll. Szóval aggodalomra semmi ok, 4 héten belül teljesítjük a megrendelést, csak ebben a gazdasági helyzetben nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy a raktárkészleten álljanak a legyártott termékek. 

Köszönjük, hogy kitöltötted a típusigénylő adatlapot. Megvizsgáltuk az összes típust, és van jó hírünk is meg rossz is. Hidegzuhany és konfetti lejjebb.

Fejlesztések, új típusok, és amiket soha nem fogunk gyártani

Szimmetrikus szelektor rúd

Fejlesztettünk a terméken: amellett, hogy mi is foglalkoztunk a kérdéskörrel, néhányan jelezték is, hogy szeretnék ha súlyozni lehetne a szelektor rudat. Nos ezt lehetővé téve, megalkottuk az új generációs változatot, ami 3 alkatrészből fog állni: két nagyszilárdságú, kopásálló alumínium ötvözet fejből és egy középső darabból, ami igény szerint lehet rozsdamentes acélból, vagy alumíniumból. A 3 alkatrészt csavarkötéssel rögzítjük egymáshoz, és illesztő csapok fognak gondolkodni arról, hogy a ne tudjanak egymáshoz képest elfordulni. 

Szelektor rúd szett
Új generációs, szimmetrikus szelektor rúd súlyozott középrésszel a lendületesebb váltásért
Essünk túl a hidegzuhanyon.

Sajnos nem fogunk tudni gyártani minden típushoz szelektor rudat. Bizonyos típusokban a váltókar alsó furata és a váltókihajtás (a két alkatrész, amit a szelektor rúd köt össze), nem esik sem egy magasságba,  sem egy vonalba. Így a kulissza sosem lesz szimmetrikus, mindig lesz egy oldalirányú erő, ami miatt nem javulna nagymértékben a váltásérzet. Mi a Bimmershifternél a “valamit vagy jól, vagy sehogy” elvét valljuk, ezért úgy döntöttünk, hogy ezekhez a típusokhoz nem fogunk gyártani szelektor rudat. Sajnos nincs értelme.

 És akkor jöjjön a feketelista, akiknek nem árulunk zsákbamacskát, sem szelektor rudat:

Biztos nem lesz elérhető:
– E90 318/20/30 D modellek
– E39 525/30 D modellek

Egyelőre nem lesz elérhető:
– E46 330i 6 sebességes modellekhez

Azért van jó hírünk is 🙂 A következő típusokhoz viszont már előrendelhető a termék:
– E8X 116i-120i (N43, N45, N46, N46N motorokkal)
– E9X 316i-320i (N43, N45, N46, N46N motorokkal)
– E39 520i/23i & 525i/28i/30i & 525tds & 540i / M5 6 sebességes
– E46 4 hengeresek (FL és FL előtti is)
– 330D – 5 sebességes & 320D – 6 sebességses & E46 318/20D 2001.09 előtt (M47) – 5 sebességes
– E36 M3 3.2 & 320i/23i-ti
– E46 325i/Ci/Ti, 323i/Ci, 320i/Ci – 5 sebességes
– E46 330i/Ci, 328i/Ci – 5 sebességes
– + az összes eddig is elérhető típus

Érdekel, mit mondanak azok, akik már kipróbálták az első szériát?

,,Hiánypótló, tökéletes, minőségi termék! Ádám és Alex pedig profi, felkészült korrekt emberek! Minden tökéletesen úgy történt és vált be, ahogy ők ígérték. Bátran ajánlom mindenkinek akinek fontos a vezetés és a váltás élménye! Mindenféle átalakítás és barkácsolás nélkül beszerelhető. Köszönöm szépen, maximálisan elégedett vagyok! (Amibe nálam beszerelésre került: BMW E46 99 323i)”

Jön a várva várt Bimmershifter csukló

Bimmershifter csukló

Jó hír, végre gyártásba kerül a legújabb fejlesztés, a Bimmershifter csukló, amivel örökre búcsút inthetünk a lötyögős kézváltónak. Lássuk mivel tud többet, mint a gyári:

  • Pontosan illeszkedik a a szimmetrikus szelektor rúdhoz, így minimumra csökkentve a holtjátékot, a gyárit síkba kellett csiszolni.
  • Ha nincs holtjáték a kulisszában, nincs nyíróerő, nincs kopás.
  • Nagyszilárdságú, kopásálló alumínium ötvözet, nincs többé elfáradt műanyagpersely.
  • Poliuretán feszítőgyűrű a gyári porladós szivacs helyett.

ÚJDONSÁG – Komplett szett

Komplett szett ajándék váltókar gömbpersellyel

Létrehoztunk a komplett szettet, amivel a lehető legkisebb holtjáték érhető el a legkedvezőbb áron.

vérbeli vagy?

Iratkozz fel, és küldjük a jelszót
FANATIKUSOKNAK
szóló cikkeinkhez!

Legfrissebb cikkek

Sterling
Nyilvános
Alex

Olcsó BMW-t vennél? Erre számíts!

Elolvastad a „Miért jók az öreg BMW-k?” című írásomat? Vennél egy olcsó, öreg BMW-t? Nem rég jártam végig ezt az utat pár barátommal, most elmesélem Neked mire számíts, ha erre

ELOLVASOM »
M3
Nyilvános
Alex

Miért jók az öreg BMW-k?

A kedvenc témám! Valahogy megfigyeltem, hogy ha ez a téma szóba kerül, a beszélgető partnerem előbb-utóbb vesz egy BMW E36-ot. Nem tudom, mivel érem ezt el náluk, de gondolom olyan

ELOLVASOM »
futomu
Nyilvános
Alex

Futómű kisokos (alapfogalmak)

Rugóerő Minél lágyabb, annál pontatlanabb az autó irányítása, stabilitása, de jobb a tapadása. Minél keményebb, annál pontosabb az autó irányítása, annál jobb a stabilitása, de rosszabb a tapadása. Ezen felül

ELOLVASOM »